Nieuws

Opbrengst WellHaLo benefietavond Pia & Friends 16 oktober 2017

Zelfs na 3 maanden zindert de WellHaLo benefietavond Pia & Friends nog na. Wat een voorbereiding, wat een dag en wat een show! Haast onnodig te zeggen dat wij mega dankbaar zijn voor alle inzet vanuit diverse kanten! Met plezier zag ik dat het voor vele artiesten, als ook voor mij, een soort reünie was. Wat een warmte en oprechte inzet van iedereen! Het was een volle dag keihard werken voor iedereen; het klokje rond van 11 tot 11. En voor zo'n korte voorbereiding stond de show als een huis. Het publiek was enthousiast en men kreeg waar voor zijn (sponsor)geld. After de show, ben ik als op een wolk - aan alle kanten getrokken, begroet en bedankt - door de gangen en foyers van de Stadgehoorzaal gestruind. Het was een grandioos succes!

En we hebben ons doel bereikt! Een tweede schoon grondwater installatie op zonne-energie! Fantastisch! De ruim 8.500 euro die we hebben overgehouden aan dit benefiet is in z'n geheel die zelfde week nog meegenomen door Loes Koenen naar de plaats van bestemming in Gambia. Een week later waren ze al aan het bouwen, en nog twee weken later stond ie er. De mensen daar zijn ons ontzettend dankbaar en blij dat hun levensstandaard een stukje verbeterd is. Er zijn zelfs tuintjes ontstaan waar de inwoners hun eigen groenten en gewassen verbouwen. Een ware metamorfose, zegt Loes. Nogmaals grote dank aan alle artiesten, medewerkers, sponsoren, donateurs en vrijwilligers!!!

WellHaLo blijft werken voor meer verbeteringen in de dorpen rond Kerr Sulay. Blijf dus alsjeblieft doneren en steun ons in welke vorm dan ook.

Mede namens het WellHaLo bestuur,

Erick Douwes, bestuurslid

de tweede waterinstallatie is klaar!

Met de opbrengst van de benefietavond Pia & Friends van 16 oktober jl. heeft WellHaLo meteen door kunnen pakken; de tweede waterinstallatie is net klaar! Hij staat in het dorp Sinchu Sadou Njie Kunda, in Gambia.

De inwoners zijn ontzettend blij met deze enorme verbetering in hun leefomstandigheden. De WellHaLo Foundation is iedereen dankbaar die hier een kleine of grotere steen aan heeft bijgedragen.

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2018!

Leuk stukje op de Leidse Glibber over de voorbereidingen van Otis voor Pia Douwes and Friends

Klik hier om het artikel te lezen…

WellHalo aan tafel met Leendert

Benefiet concert voor de WellHaLo Foundation

De eerste watervoorziening in Kerr Sulay in gebruik

De eerste foto’s van de eerste watervoorziening in Kerr Sulay in gebruik. Hier is uw bijdrage dus gebleven!

Eerste watervoorziening in Kerr Sulay

Pia Douwes and Friends

Friends

Pia Douwes and Friends

Benefiet concert voor de WellHaLo Foundation

Pia Douwes

Maandag 16 oktober 2017, aanvang 20.00 uur

Stadsgehoorzaal, Breestraat 60, Leiden

Kaartverkoop: www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl

M.m.v.: Stanley Burleson, Joke de Kruijf, Jeroen Phaff, Tony Neef, Marleen van der Loo, Ara Halici, Naomi Adriaansz, Tim Welvaars, Bert van den Brink, Charllotte Karlsted, Musicalgezelschaps Otis.

Het Wellhalo-orkest o.l.v. Bernd van den Bos: Franc auf dem Brinke, Tim Brandsen, Erick Douwes.

Bouw eerste watervoorziening in Kerr Sulay

Manager Hamat ter plekke in Kerr Sulay werkt samen met werklieden en vrijwilligers uit het dorp hard aan het verwezenlijken van de eerste waterbron op zonne-energie.

De stichting WellHaLo heeft dit mogelijk gemaakt met hulp van uw giften. Het heeft uitgelaten bekijks van alle dorpsbewoners. Ze weten niet wat ze meemaken: eindelijk schoon drinkwater in overvloed!!!

“Bouw eerste watervoorziening in Kerr Sulay” verder lezen

CLUB’70 dansavond 11 februari 2017

Geweldige swingavond in Qbus te Leiden. voor iedereen die wel eens in CLUB’70 geweest was of gewoon mensen die van soul of disco houden. Rene Koenen (broer en grote sponsor) kwam met dit idee, om een avond te organiseren. Hij had namelijk een Facebook pagina aangemaakt met deze naam, een club waar destijds duizenden Leidenaars lid van waren. De goeie ouwe soul, de discomuziek en dat allemaal gedraaid door Dj DEE JEE (Paul Louwers) en zangeres Roselle, vrijwillig overigens. De entree was dit keer 15 euro en er waren al heel wat kaarten verkocht. Vol goede moed gingen we aan de slag, alle trouwe vrijwilligers waren weer van de partij, alles ging steeds beter lopen qua evenementen. Maar wat we niet konden bewerken was het winterse weer. Rond 20.30 uur begon het te sneeuwen en het hield niet meer op. Dat er dan toch nog zo veel mensen gekomen zijn, verbaasde ons enorm. Ze kwamen zelfs te voet, hoorde ik, om de doodeenvoudige reden dat er geen bussen of taxi’s meer reden. Het was te glad. Maar niet voor deze diehards. Zij trotseerden weer en wind. Het was ondanks het weer, ontzettend gezellig. George ter Marvelde had een geweldig filmpje in elkaar gezet, van mijn iPhone opnames, wat hij op een groot scherm af liet spelen. Verder deed hij het geluid van de dj. We hebben genoten! Het was nog een toer om heelhuids thuis te komen, maar het was het allemaal weer waard geweest. Op naar het volgende evenement.

Groetjes Loes

Loes in Kerr Sulay, Gambia