BABYLON BY BUS Bob Marley in Nederland

BABYLON BY BUS

Primeur met WellHaLo!

Een bijzondere avond rond Bob Marley & The Wailers in Nederland.

Vrijdag 11 januari 2019 is er een avond over Bob Marley in de Qbus met de toepasselijke titel BABYLON BY BUS Bob Marley in Nederland. De avond wordt georganiseerd en gepresenteerd door Mike van der Linde wereldwijd bekend als kenner van Bob Marley in samenwerking met de WellHaLo Foundation die zich o.a. inzet voor duurzame waterputten in Gambia. Er zijn optredens van de reggaeband Zion Grooves en soundsystem Crucial Warrior Sound. De avond wordt ondersteund door BplusC.

Mike geeft een Multimediashow met zeldzame opnames van Bob Marley. Er is een boekpresentatie over het eerste en enige fotoboek over Bob Marley in Nederland met schrijver Martijn Huisman en fotograaf Gijsbert Hanekroot die destijds alle concerten in Nederland heeft gefotografeerd.

Tijdens de multimediashow treedt Black Star Sound op! Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam, opgericht in 2005. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan aan de microfoon door MC’s en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.

Black Star Sound is onderdeel van Black Star Foundation, een non-profit organisatie die zich al meer dan 15 jaar inzet voor de promotie van Reggae in Nederland. De stichting organiseert evenementen en concerten, doet management en boekingen voor reggae artiesten/bands, beheert een eigen label en promoot en ondersteunt nieuw talent. Black Star Foundation verzorgt ook regelmatig muzikale lezingen over Bob Marley, reggae en de ontwikkeling van de Jamaicaanse popmuziek.

Verder zijn er optredens van de reggaeband Zion Grooves uit Rotterdam opgericht door Simakan, met special guests Sis Dahn, Star David en Ryan, en soundsystem Crucial Warrior Sound uit Leiden, die met zware baslijnen, diepe dubs en bovenal roots & culture, het publiek in trance brengen met een tropische, dansbare set met Selecta YabbaYoup, zanger Pape Man en dj talkin Daddy Ischa.

De opbrengst van deze avond is voor de Stichting WellHaLo. Toegang 15 euro per persoon. Het boek kost 25 euro waarvan een deel naar WellHaLo gaat. Voorverkoop vanaf 6 december bij platenzaak Nowa´s Place Haarlemmerstraat 231 of aan de zaal. Op 10 januari is er vanaf 20.00 uur een preview in de platenzaak met Mike van der Linde die een korte lezing en een demonstratie geeft van een orginele speakerset sound wall uit Kingston, Jamaica. Er is een beperkt aantal plaatsen In combinatie met 11 januari kost een kaartje 20 euro. Verdere info over het boek en de avond volgt. Houd deze site alsook Facebook in de gaten!

Over het fotoboek:

BABYLON BY BUS Bob Marley & The Wailers in Nederland is het eerste en enige fotoboek over Bob Marley in Nederland. Door de foto’s van Gijsbert Hanekroot en de teksten van Marley-kenner Mike van der Linde en Martijn Huisman beleven we opnieuw het gouden tijdperk van reggae in de jaren zeventig en tachtig, toen Bob Marley Nederland bezocht en reggaemuziek haar grootste triomfen vierde. In het voorjaar van 1976 brachten Marley en The Wailers de reggae-revolutie naar het Europese vasteland. De band kwam naar Amsterdam, waar ze enthousiast werd ontvangen door fans en de pers. Tussen 1977 en 1980 volgden uitverkochte concerten in Den Haag, Rotterdam (twee keer) en in Geleen.

BABYLON BY BUS beschrijft in detail de concerten van Marley in Nederland, zowel de gebeurtenissen op het podium als de avonturen backstage. Aan het boek werkten onder meer de oprichter van Mojo Concerts, de voormalig platenbaas van Marley in de Benelux, en festivaldirecteur Jan Smeets van Pinkpop mee. De verhalen komen tot leven met de unieke zwart-wit en full colour foto’s van vermaard popfotograaf Gijsbert Hanekroot, aangevuld met enkele foto’s van andere Nederlandse fotografen. Dit fotoboek neemt de lezer mee naar de jaren zeventig en de hoogtijdagen van Bob Marley & The Wailers.

BABYLON BY BUS is een onmisbaar boek voor iedere liefhebber van Bob Marley en reggae.

website van BABYLON BY BUS