Groot Benefietconcert ten behoeve van WellHaLo! – Verslag

,
Bleuzofeel

Op 28 februari 2015 hebben we ons eerste evenement georganiseerd: een groot Benefietconcert in de Qbus! Wat hebben we veel hulp gehad! Ongelofelijk dat mensen zoveel doen voor WellHaLo, geheel belangeloos! Orson Vloedbelt maakte voor ons een website en visitekaartjes. Hans van Polanen stelde de Qbus gratis beschikbaar en heeft uiteindelijk ook nog voor €150 aan drankjes gesponsord! Daan Karstens van Puntgaaf BV sponsorde ons de posters en de flyers, helemaal gratis! Sanne Dresmé heeft voor de posters en flyers een prachtig ontwerp gemaakt. De Ballonnenparade van Leontien Epskamp sponsorde ons enorme ballonnenpilaren die voor het podium stonden. Ballonnen in de kleuren van de stichting.

Rick Schurink van Design Delicious maakte voor ons een foto van het bestuur voor de pers.

Han Kamminga sponsorde ons 250 waterflesjes met eigen logo die we verkochten tijdens het Benefiet. Twee Gambiaanse dames maakten een heerlijke Gambiaanse maaltijd voor ons klaar om te verkopen tijdens het Benefiet. Erick Douwes was onze personal assistant. Hij heeft ons met van alles geholpen: spullen naar de Qbus brengen en weer ophalen na afloop, broodjes kroket en bier voor ons gehaald en later ook nog eens staan optreden op zijn mondharmonica als special guest bij Straight Up Hogs! En hij heeft een aantal waterflesjes van ons gekocht!

Okay Colors verzorgde de entreekaarten. Bij Café de Tregter, Plato en Velvet waren deze te koop. Er zijn 198 kaarten verkocht! Angelique Sanders en de kleinzoons van Loes en hun vrienden deden de verkoop aan de deur.

De beveiliging werd verzorgd door Dutch Homeland Security. Zij hebben dit zo geweldig gedaan dat Hans van Polanen, de eigenaar van de Qbus, bijna zijn eigen tent niet in kwam!

Vier bands speelden belangeloos op ons evenement: Maximum Overdrive (Henk van Alphen, zang, Arjan Gressie, gitaar, Marcel Singerling, basgitaar en Dion de la Rie op drums), Well Come (Rob Baars, zang en gitaar, René Merbis op gitaar,  Joost de Graaf op bas, Andrew Spieker op drums en gast Harm van Sleen op pedal steel gitaar, Straight Up Hogs (Thijs Sijbrandij, zang en Hammond orgel Bert Alers op gitaar, Marcial Lorenzo op basgitaar, Chris van der Kroft op drums) en Bluezofeel (Nicko Christiansen, zang en sax, Chris Koenen, zang en gitaar, Bart Landstra, mondharmonica, Peter Wassenaar op bas, Rooie Ruud op drums, Joaquin Lorenzo op gitaar en zang en Marius Bos op accordeon).

We hebben veel publiciteit gehad: een mooi artikel in de Het op Zondag, twee pagina’s in het Leids Dagblad en een mooi stuk op het blog van Leidse Glibber, Emile van Aelst.

De presentatie was in handen van Fons Delemarre. Peer Ram deed de tijdsbewaking voor Evelijn, zodat zij op tijd de nieuwe band kon waarschuwen.

Het was een geweldige avond! Half Bluesminnend Leiden was er. Wat een geweldige bands! Stevige Rock van Maximum Overdrive, Americana en Blues van Well Come, swingende blues van Straight Up Hogs en de afsluiter, Bluezofeel swingde de pan uit! Miriam werd helaas ziek en moest eerder naar huis. Loes en Evelijn werden nog het podium opgeroepen waar Loes alle muzikanten en alle medewerkers heeft bedankt. De avond heeft €1660 opgebracht. Het bestuur bedankt alle muzikanten, Hans van Polanen, alle vrijwilligers, de koks, de beveiligers en de drukkers en Sanne Dresmé voor haar mooie ontwerp en Fons Delemarre die er voor zorgde dat alles op rolletjes liep!