Over ons

Hoe is WellHaLo ontstaan?

De stichting WellHaLo is 16 april 2014 opgericht met als doel schoon en veilig water te leveren aan de Gambiaanse bevolking. Dit is een primaire levensbehoefte en een eerste vereiste voor een gezond leven en daar schort het nogal aan in Gambia. Schoon drinkwater begint met duurzame waterbronnen. Daarnaast brengen we structurele verbeteringen aan, zoals het restaureren van een essentiële brug over een rivier, het opzetten van medische posten en het bouwen van scholen.
Lees meer →

Wie zijn WellHaLo?

Het bestuur van de Stichting WellHaLo Foundation bestaat uit 5 bestuursleden en een zakelijk adviseur. In Gambia wordt WellHaLo vertegenwoordigd door een manager ter plekke. Daarnaast wordt de Stichting WellHaLo Foundation ondersteund door een wisselende groep enthousiaste vrijwilligers.
Lees meer →

Onze werkwijze

De stichting WellHaLo realiseert structurele verbeteringen in Noord-Gambia. Van deze structurele verbeteringen moeten tenminste drie dorpen per keer profijt hebben. Denk hierbij aan bruggen, scholen en medische hulpposten. Maar een allereerste vereiste is het slaan van duurzame waterbronnen op zonnen-energie. Voor elke complete waterinstallatie is € 12.000,– nodig.
Lees meer →