WellHaLo schoon drinkwater voor Gambia Poster

Beleidsplan 2018

De WHF heeft ook dit jaar veel plannen en doelen voor ogen. In Gambia willen we de watervoorziening in Kerr Sulay uitbreiden om zo ook het vee van verschillende dorpen van water te voorzien. Afhankelijk van onze inkomsten willen we doorgaan met het bouwen van de zo noodzakelijke water voorzieningen in Oost Gambia. We gaan een begroting opstellen om het onderhoud en voortbestaan zeker te stellen van de nu gerealiseerde watervoorzieningen. We gaan meer donateurs en sponsoren aantrekken. En uiteraard organiseren we een evenement om de stichting onder ieders aandacht te brengen en te houden.

Om het voortbestaan van de nu gebouwde watervoorzieningen in Gambia te garanderen willen we een begroting opstellen voor reparatie en afschrijving. We willen rekening houden met 10% van de kostprijs aan reparatiekosten in 10 jaar, daarnaast willen we de voorzieningen in 10 jaar afschrijven. Dit lijkt kort maar door de weersomstandigheden daar, brandende zon en schurend zand, gaan we uit van een kortere levensduur dan normaal.

Ons aantal donateurs is nauwelijks gegroeid dit jaar, door gerichte pr willen we dit tij keren. Op de website staat nu een stuk duidelijker aan gegeven hoe men kan doneren. We willen dit nog eenvoudiger maken door dit met één druk op de “donatie knop”mogelijk te maken.
We willen meer grote sponsoren aan WHF binden door op meer samenkomsten van business clubs in de omgeving de WHF te promoten. Hiervoor hebben we een kort filmpje ter ondersteuning en moeten we ons oefenen in het promoten.
Dit jaar gaan we bekijken welke subsidie mogelijkheden er zijn voor de WHF.

De website ontwikkelt zich steeds verder, doordat er voortdurend up-dates aan informatie zijn blijft het belangrijk hier tijd en aandacht voor te houden. We gaan verder met het aanbrengen en doorvoeren van verbeteringen op de site.

Dit jaar willen we weer evenementen organiseren. Een evenement gericht op klassieke muziek in de Pauluskerk in Oegstgeest. Een tweede evenement bij voorkeur buiten Leiden. Ook willen we kijken of we iets in samenwerking met scholen kunnen organiseren.

We willen dit jaar vrijwilligers aantrekken die zich bijvoorbeeld met sponsoring bezighouden of misschien een groot deel van de organisatie van een evenement op zich willen nemen.

We blijven opzoek naar één of twee extra bestuursleden zodat de stichting een brede bestuurslaag heeft waar door de continuïteit van de WHF gewaarborgd is.