WellHaLo schoon drinkwater voor Gambia Poster

Jaarverslag 2018

Eind dit jaar bestaat de WHF vier en een half jaar. Dit jaar hebben we geen nieuwe waterinstallaties gerealiseerd. We hebben wel 850 euro apart gezet in Gambia voor eventuele restauratiewerkzaamheden. Hier heeft Hamat een bedrag van gebruikt om de stalen onderbouw van de watertonnen te laten behandelen tegen roest. Daarnaast was er kleine lekkages aan de tonnen die gerepareerd zijn. De groentetuintjes van de vrouwen in het dorp doen het goed. Onze voorzitster is in november in Gambia geweest en ze ziet dat de mensen toegang hebben tot meer en diverse groente en dus gezonder eten en natuurlijk schoon water drinken. 

Hamat, onze manager in Gambia, heeft handgemaakte waaiers uit Gambia voor ons ingekocht. Deze gebruiken we als merchandise bij promotieacties. Later dit jaar hebben we ook handgemaakte tasjes uit Gambia aangeschaft voor dit doel. Ze leveren een kleine winst op en het trekt mensen naar ons toe als we ergens met een stand staan. Dit geeft ons een opening om mensen te vertellen over wat de WellHaLo Foundation doet en misschien extra donateurs binnen te halen.

In juni hebben we met een stand op het festival Songs of Freedom gestaan. Door de toch te hoge kosten heeft dit een klein bedrag gekost. We hebben wel weer nieuwe mensen kunnen bereiken om over de WellHaLo Foundation te vertellen en hen warm te maken om ons te steunen.

Het klassieke evenement dat we voor dit jaar wilden organiseren is niet gelukt. De locatie ging niet door. We houden het idee vast voor een komend jaar. Ook de samenwerking met scholen is nog even uitgesteld. Dit komt voornamelijk doordat we veel zieken in het bestuur hebben gehad dit jaar. De eerste scholen zijn al wel aangeschreven maar we moeten hier nog op door pakken. Achter de schermen wordt er gewerkt aan de uitwerking van het scholenproject.

We hebben ons dit jaar georiënteerd op de sponsorwerving. We hebben veel ideeën en moeten hier mee aan de gang. We hebben dit jaar een tijdje hulp gekregen van iemand met ervaring in het sponsor werven en we willen met deze kennis komend jaar ons voordeel doen.

In september hebben we een borrel voor onze sponsoren en vrijwilligers geregeld. Twee sponsoren die ons voor een jaar wilde steunen doen het nu nog een jaartje langer. En de anonieme sponsor heeft zijn bijdrage verhoogd. Het was een gezellige borrel waar we veel hebben kunnen toelichten wat we doen en wat het oplevert.

Van bekenden en minder bekenden hebben we ook dit jaar een aanzienlijk bedrag aan donaties ontvangen. Het bestuur wil iedere donateur en sponsor hartelijk bedanken voor zijn of haar gift.

De website wellhalo.com is, met behulp van Max en de aankoop van betere software, nu goed van de grond gekomen. Sinds eind dit jaar hebben we zelfs de donatieknop op de website. Dit heeft al een klein bedragje opgeleverd. Ook op social media blijven we werken aan meer naamsbekendheid en we hebben een grote groep vrienden die WellHaLo volgt en/of steunt door middel van een bijdrage of inzet. Eind dit jaar is de eerste nieuwsbrief van WellHaLo verschenen voor onze sponsoren en andere geïnteresseerde. We gaan nog kijken hoe we dit het beste kunnen gebruiken om nieuwe donateurs te vinden.

Door verschillende tijdelijk zieke bestuursleden hebben we dit jaar minder gedaan dan we wilden. Toch zien we de WellHaLo Foundation gestaag groeien en vooruitgang boeken. Vanaf november zijn we bezig geweest aan een evenement dat in januari plaats gaat vinden. Het belangrijkst is dat we de waterinstallaties die we gebouwd hebben ook hebben onderhouden en dat we verbetering zien in de gezondheid van de mensen. Dit willen we heel graag uitbreiden naar de dorpen er om heen.

Het bestuur is iedereen die de WellHaLo Foundation heeft gesteund ontzettend dankbaar voor de behaalde resultaten.